Knuffellap vs. Knuffelzak

 Knuffellap vs. KnuffelzakRegelmatig krijgen wij vragen over het verschil tussen de twee. De echte verschillen staan natuurlijk op de website, maar wanneer kies je nou voor een knuffellap en wanneer voor een knuffelzak? Wij helpen je op weg!

Allereerst hebben cavia's vaker de neiging om op schoot te plassen als konijnen. Voor hen zijn beide opties dan ook extra waardevol. Deze producten beschermen natuurlijk niet alleen tegen plasjes, maar ook tegen vuil, haren en scherpe nageltjes. 

Knuffellap


Een knuffellap is een kleedje van katoen (met een leuk printje) en fleece, met daartussen een anti-lek laag. De anti-lek laag zorgt ervoor dat eventuele plasjes niet doorlekken op schoot of bijvoorbeeld op de bank. 

Je legt het kleedje het liefst met het fleece omhoog, hierdoor zit jouw cavia of konijn lekker zacht. Het leuke printje is dus vooral voor jou als baasje. Je kan hem makkelijk overal kwijt, over de benen, maar ook op de borst zodat de knager wat hoger kan zitten. 

Een knuffellap heeft natuurlijk geen zijkanten, dit betekend dat de knager er dus af kan rennen. Dit maakt niet uit wanneer je een ervaren baasje bent en het dier aardig tam is. Zo blijft het veilig voor jou en het diertje. 

Gemiddeld passen er één tot twee cavia's op een knuffellap, maar wel vaak maar één konijn. Houdt jouw cavia van wat meer ruimte, of is jouw konijn toch wat groter. Niet getreurd, de knuffellappen zijn er ook in XL-versie

KnuffelzakEen knuffelzak is eigenlijk letterlijk een zak waar je jouw cavia in kan zetten. Ze zijn vooral geschikt voor cavia's wegens de grootte. Voor konijnen is er zeker een grotere te maken, deze moeten nog vast in het assortiment komen (neem hiervoor contact op).

De knuffelzak is gemaakt van katoen (met een leuk printje) en fleece, met daarin een vulling van fiberfill. Let op: het fiberfill maakt de zak alleen geschikt voor cavia's, konijnen, honden, katten en Afrikaanse witbuikegels.
In de bodem zit een handige anti-lek laag. Deze zorgt, net als bij de knuffellap, dat eventuele plasjes niet op je schoot of op bijvoorbeeld de bank terecht komen. 

De opstaande rand zorgt dat de cavia vrij makkelijk in de zak blijft zitten en er niet zomaar uit kan rennen. Deze rand is ook om te vouwen, dit geeft niet alleen een leuke uitstraling, maar maakt het aaien ook makkelijker. Daarbuiten geeft het eigenlijk een handvat, waardoor je de zak makkelijk rond kan dragen met de cavia er in. Dit biedt kinderen bijvoorbeeld de mogelijkheid de cavia's zelf uit het hok te halen en te dragen naar de bank, zonder valrisico voor de cavia. 

Al deze eigenschappen maken een knuffelzak erg geschikt voor bijvoorbeeld jonge kinderen, maar ook voor mensen die nog weinig ervaring hebben met cavia's. Als de cavia zelf erg bang is, is dit ook een goede oplossing. De cavia voelt zich beschut en veilig, kan niet zomaar van schoot af rennen en is wel te aaien. 

We hopen je hiermee op weg geholpen te hebben. Zo kan je hopelijk het product vinden dat bij jou als baasje, maar ook bij je huisdier past. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. 

Reacties