Maak kennis met: Dierenarts Wendy!

 

Graag stellen we jullie voor aan dierenarts Wendy Nooijen. Wendy is (caviakundige-)dierenarts bij Dierenkliniek Veenendaal en eigenaar van de webshop Dier&Cadeau. Ze helpt Caviahuis Nijkerk al jaren met veel kennis, hulp en handelingen, maar werkt ook samen met Kaafjes! 

Hoe zou jij jezelf voorstellen?

Hoi! Mijn naam is –zoals gezegd- Wendy Nooijen en ik werk met veel plezier in Dierenkliniek Veenendaal. Mijn expertise ligt bij de bijzondere dieren (konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen) en beeldvorming (echo, röntgen).

Wat doe je buiten je werkzaamheden in het dagelijks leven?

Naast de praktijk heb ik een webshop met cadeaus voor huisdieren en dierenliefhebbers: Dier & Cadeau (www.dier-cadeau.nl)

Daarnaast ben ik moeder van drie kleine kinderen en sport en lees ik graag.

Wat wilde je worden toen je klein was?

Heel cliché: Dierenarts! Vanaf een jaar of zes stond die keuze al vast.

Waarom ben je dierenarts geworden?

Vanuit mijn liefde voor dieren is het begonnen, later vanwege de interesse in geneeskunde en de wens om het dierenwelzijn te verbeteren.

Wat vind je het leukste aan dierenarts zijn?

Het contact met huisdieren en eigenaren. Vooral dieren die ondanks eventuele ziekte graag voor een knuffel komen, maken de dag mooier.

Heb je binnen je vak nog specialisaties behaald of zijn er dingen die jij extra goed kan?

Officieel mogen we het geen specialisaties noemen, maar binnen onze kliniek zie ik voornamelijk bijzondere dieren. Vrijwel alle operaties bij bijzondere dieren worden door mij uitgevoerd. Daarnaast maak ik echo's bij alle diersoorten. Reptielen staan meestal in mijn spreekuur.

Waarom vind je cavia's zo interessant om te helpen?

Cavia's zijn heel bijzondere dieren. Naast hun uiteenlopende karakters zijn het vriendelijke diertjes maar met ingewikkelde ziektebeelden. Er is nog weinig bekend en het is een uitdaging om ze toch te kunnen helpen.

Kan je vertellen wat Dier&Cadeau is/doet, en waarom?

Dier&Cadeau (www.dier-cadeau.nl) is mijn webshop waar ik cadeaus voor huisdieren en dierenliefhebbers verkoop. Belangrijke kernwaarden zijn milieuvriendelijk, origineel (kleine oplages) en diervriendelijk. U zult bij Dier&Cadeau geen producten vinden die niet geschikt zijn voor uw huisdier!

Heb je zelf huisdieren en wat is je lievelingsdier?

Jazeker! Wij hebben nog 1 kat, 3 kippen in de achtertuin en sinds kort 2 mierenkolonies in een formicarium (niet bij elkaar uiteraard). Mijn favoriete huisdier is een kat. Mijn lievelingsdier is de koala (fascinerende dieren!)

 Wat zou er nog moeten verbeteren in de caviawereld?

De kennis bij dierenspeciaalzaken wat betreft juiste voeding en huisvesting mag echt beter. Daarnaast is het goed als de cavia haar status kwijtraakt als zijnde een geschikt huisdier voor kleine kinderen. Het kan wel, maar het zijn niet altijd knuffeldieren en behoorlijk kwetsbaar.

Wat zou jij als dierenarts mee willen geven aan cavia-baasjes?

Zorg dat je –voordat het nodig is- een geschikte dierenarts voor cavia's in de buurt zoekt. Weeg je cavia regelmatig en voer met mate. Hooi, hooi, hooi! 

Hebben wij nog iets gemist wat je graag zou willen vertellen?

Samen met Katja en Eva, sta ik regelmatig op een markt in de regio Utrecht/Gelderland. Kom gezellig eens kijken!


Kortom: Wendy is ontzettend kundig met veel passie voor haar vak. Ze staat altijd klaar om dieren te helpen en geniet van haar bedrijf vol prachtige producten. 

Zoek je nog een caviakundige dierenarts? Dan is Wendy een aanrader! 
Zoek je dier-gerelateerde cadeauartikelen? Neem dan even een kijkje in haar webshop!

 

Reacties