Maak kennis met: Vrijwilliger Indy!

Graag stellen we jullie voor aan vrijwilliger Indy. Zij is al sinds najaar 2018 werkzaam bij Caviahuis Nijkerk. Het begon als een stage en inmiddels is zij vaste vrijwilliger en cruciaal onderdeel van ons team. 

Hoe zou jij jezelf voorstellen?Hoi, Ik ben Indy. Ik ben 18 jaar oud en dol op dieren. Ik ben al 4.5 jaar vrijwilliger bij Caviahuis Nijkerk.

Wat doe je voor opleiding?

Ik zit nu in mijn laatste jaar dierverzorging niveau 3 op Aeres Barneveld.

Wat wilde je worden toen je klein was?

Vooral veel dingen met dieren, als dierenverzorger of dierenpolitie. Als het maar lekker buiten en met dieren was, geen kantoorbaan.

Waarom ben je vrijwilliger bij Caviahuis Nijkerk?Dan kan ik dieren helpen en het is een opstapje naar mijn droombaan: Eigen dierenopvang. 

Wat vind je het leukste aan cavia's?

De karaktertjes van de diertjes. Veel mensen denken dat cavia's saai zijn, maar ze hebben allemaal eigen karakters en zijn ontzettend leuk. Het is leuk om andere mensen te kunnen laten zien hoe leuk ze zijn. 

Heb je nog speciale werkzaamheden bij Caviahuis Nijkerk?

Ik doe de Cavia-APK, dit houdt in dat ik nageltjes knip, haren knip en algemene controles doe bij de cavia's van verschillende cavia-baasjes. Verder help ik eigenlijk bij alle functies in de opvang. Voorheen hielp ik ook met het herplaatsen, nu doe ik ook medische controles van de vaste bewoners. 
Af en toe help ik ook bij Kaafjes met het knippen van stof en andere klusjes.

Heb je zelf huisdieren?

Ja! Een hond, 2 katten en 3 cavia's. Waarvan één naaktcavia genaamd Draakje. Alle dieren komen uit de opvang. Het liefst wil ik ook nog allerlei andere dieren, maar daar denken mijn ouders anders over. 

Wat is je lievelingsdier?Ik vind alle dieren leuk, van reptielen en insecten tot paarden en alpaca's. Alleen muggen niet zo, maar ook die mogen er zijn ;)

 Wat zou er nog moeten verbeteren in de caviawereld?

Meer informatie over cavia's en de zorg die er bij komt kijken. Meer onderzoek naar de diertjes en hun medische kwalen. Nog meer uitzoeken hoe een cavia het beste kan leven, zodat ze het echt goed kunnen hebben bij hun baasjes. 

Wat zou jij als vrijwilliger mee willen geven aan cavia-baasjes?

Zorg dat het hok groot genoeg is, je jezelf goed verdiept in de verzorging en het karakter goed leert kennen. Dan is het ook makkelijker te zien als je cavia ziek is. 

Hebben wij nog iets gemist wat je graag zou willen vertellen?

Ik zou graag aan alle cavia-baasjes vragen om hun eigen cavia één keer in de 1-2 weken een APK check te geven. Dit kan je gemakkelijk zelf doen via het blog dat daarover is gemaakt. Oefening baart kunst en het zal vanzelf makkelijker worden. 

Kortom: Indy is een echte aanwinst bij het team van Caviahuis Nijkerk. Ze is ontzettend goed met dieren en geeft dieren rust als zij hen in de handen heeft. Ze let goed op de cavia's en staat altijd klaar als er in de opvang wat moet gebeuren. 

 

Reacties